miercuri, 23 aprilie 2014

95% - 5%

Este procentul pe care dr. Yousry Menis îl declară în cartea sa  ”Discover Your Hidden Memory & Find the Real You” care este deocamdată doar în engleză.

5% Este capacitatea de procesare a minţii alocată pentru acţiunile conştiente. Aici intră ceea ce vrei, ceea ce alegi, şi toate deciziile pe care le iei conştient, şi care îţi modelează viaţa. Restul de 95% este folosit pentru inconştient, subconştient, memoria ascunsă, tipare, reacţii. Adică acea categorie de informaţie care ne modelează viaţa fără ca noi să fim conştienţi.

Tiparele sunt mici ”progrămele” sau reacţii standard pe care le rulăm inconştient la un anumit stimul şi care sunt preluate tot inconştient de la persoanele din jurul nostru. Mai precis, dacă părinţii tăi erau agresivi în exprimare, ai preluat şi tu acest tipar. Când un anume stimul este prezent, de exemplu o anumită replică a persoanei cu care vorbeşti, sau o anumită atitudine, ţi se declanşează acel tipar. Chiar dacă la nivel conştient, tu ai vrea să fii calm şi echilibrat, tu vei rula tiparul părinţilor tăi, şi vei deveni agresiv în exprimare.

Acest mecanism este cu totul inconştient, l-ai preluat inconştient, şi îl repeţi inconştient. Cu cât identifici mai multe tipare preluate de la alţii, şi care nu îţi returnează rezultatele pe care le doreşti, deci nu te reprezintă pe tine aşa cum ţi-ai dori tu să fi la nivel conştient, cu-atât evoluezi mai mult. Un tipar de care devii conştient îşi pierde puterea.
Îţi urez evoluţie conştientă... Paul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu