Faza

Traducere personală după cartea lui Michael Raduga "The phase" .
Aici se află tradusă doar metoda de extracorporalizare nu cartea completă.


METODA INDIRECTĂ: INSTRUCȚIUNI PAS CU PAS

Așadar te-ai decis să experimenteyi sennzația de extracorporalizare și vrei să obții asta cât mai repede posibil.  Aici vom prezenta o descriere succintă a celei mai ușoare metode – ciclurile tehnicii indirecte. Aceasta este o tehnică universal valabilă și cea mai eficientă pentru a obține o experiență de fază. A fost perfecționată de către Centrul de Cercetări OOBE  după ce s-a lucrat cu mii de persone de pe întreg mapamondul. Secretul tehnicii indirecte este să fie practicată înainte de trezire, când creierul uman este foarte aproape de starea de fază sau chiar în ea.

Un fapt interesant!
Mulțumită tehnicilor indirecte avem o rată de scuuces de 80% în doar două zile de încercări din trei câte durează un seminar, chiar în grupuri de câte 50 de oameni sau mai mari. Mai mult de jumătate din grup are o experiență de fază încă din ziua a doua și cei mai mulți au două sau mai multe experiențe.

Ciclurile tehnicii indirecte constau în încercări de separare imediat după trezire, iar dacă asta nu dă rezultate, se încearcă diferite tehnici pe parcursul unui minut până când una din ele funcționează, facilitând astfel posibilitatea separării de corp. De obicei una până la cinci astfel de încercări executate corect sunt suficiente pentru a obține rezultate.
Ambele tehnici descrise mai jos funcționează foarte bine în timpul unui somn de zi ca și în miezul nopții. Totuși ne vom concentra asupra metodei întârzierii care permite multiple încercări pe parcursul unei singure zile. Aceasta crește semnificativ probabilitatea ca succesul să apara în doar 1-3 zile.


Pasul 1: Dormi 6 ore iar apoi trezește-te cu ajutorul unui deșteptător

Cu o noapte înainte de o zi liberă când nu e nevoie să te trezești devreme, du-te la culcare la ora ta obișnuită și reglează-ți ceasul deșteptător astfel încât să dormi aproximativ 6 ore.Când sună alarma trebuie să te trzești, să bei un pahar cu apă să mergi la baie și să citești din nou instrucțiunile. În nici un caz nu încercați niciuna din tehnici seara înainte de culcare. Trebuie doar să te întinzi și să dormi adânc. Cu cât mai adânc dormi pe parcursul acestor 6 ore cu atât mai mari șsnsele de a obține rezultate pozitive.


Pasul 2: Întoarce-te la culcare cu o intenție

După ce ai stat treaz de la 3 la 50 de minute întoarce-te în pat și concetrează-te asupra cum vei executa ciclurile tehnicii indirecte după fiecare trezire succesivă având intenția clară de a părăsii corpul și cu scopul clar de a-ți urma planul pregătit. De această dată nu mai trebuie să folosești ceasul deșteptător.Fiecare trezire trebuie să se producă natural. Dacă camera este prea luminoasă poți purta ceva peste ochi. Dacă este zgomotoasă poți folosi antifoane.


METODA ÎNTÂRZIERII PENTRU TEHNICILE INDIRECTEÎntre timp concentrează-te la cum vei încerca să te trezești fără să-ți miști corpul fizic. Aceasta nu este obligatoriu dar va crește substanțial efectele tehnicii indirecte.
            Pe parcursul a 2-4ore de somn folosiți avantajul trezirilor care apar în mod natural. Ele se vor întâmpla mai des decât în mod normal. După fiecare încercare fie că a dat roade fie că nu – trebuie să adormi înapoi având mereu intenția clară de a adormi și a te trezi din nou. În acest fel  poți obține mai multe încercări pe parcursul unei singure dimineți. Mai mult de un sfert din aceste încercări vor fi încununate de succes, chiar și pentru începători (70-95% din ele vor fi reușite de un practicant experimentat.)PASUL3: SEPARĂ-TE ÎN MOMENTUL ÎN CARE TE TREZEȘTI

De fiecare dată când te trezești încearcă să nu te miști sau să deschizi ochii. In schimb încearcă imediat să te separi de corp. Mai mult de jumătate din reușitele  încercării tehnicii indirecte apar pe parcursul acestui prim pas – unul atât d simplu încât oamenii nici măcar nu bănuiesc că ar putea funcționa.
            Pentru a te separa de trup încearcă pur și simplu să te ridici, răsucești sau să levitezi. Încearcă să faci asta folosint percepția propriului (n.tr. simțindu-ți corpul) tău corp dar fără să-ți miști fizic mușchii.  Ține minte că senzația va fi la fel de reală ca și cum ai face-o fizic. Când ajungi la acest moment nu te strădui prea tare, nu te gândii foarte mult cum să o faci. Pe parcursul acestor prime momente după trezire încearcă să te separi de corpul tău în orice fel indeferent ce-ar fi. Cel mai probabil vei știi intuitiv cum să o faci. Cel mai important este să nu te gândești prea tare și să pierzi astfel primele secunde după trezire.
Un fapt interesant!
Pe parcursul lecției a doua la seminariile Școlii Out-of-Body Travel participanților li s-a cerut să explice experiența care au avut-o folosind cuvintele lor mai puțin cuvintele „ușor” “simplu”sau “ca de obicei”. De regulă nu pot rezolva această sarcină  având în vedere că separarea apare întotdeauna “ușor” “simplu” sau  “ca de obicei”PASUL 4:  REPETAREA TEHNICILIR DUPĂ ÎNCERCAREA DE SEPARARE

Dacă separarea instantanee nu funcționează – ceea ce ar trebui să devină evident după 3-5 secunde – începe imediat să alternezi între pasul 2 și 3 din procedeu până când unul din ei va funcționa. După aceasta încearcă din nou să te separi.  Alege două sau trei dintre următoarele cinci tehnici de separare , pe care să le alternezi mai apoi în timpul trezirilor.

Tehnica rotației
 Pentru 3-5 secunde, încearcă să-ți imaginezi că te rotești de pe o parte pe alta față de axa imaginară cap-călcâie, cât mai viu,cât mai vivace posibil Dacă nu simți nimic, nici o senzație schimbă tehnica. Dacă apare o cât de mică senzație de real, îndraptă-ți atenția către tehnica respectivă. Imediat ce senzația de rotire devine stabilă și reală  ar trebui să încerci separarea din nou, folosind această senzație ca un punct de plecare.

Tehnica înotătorului
Timp de 3-5 secunde încearcă să te imaginezi cât mai ferm posibil că înoți sau că faci mișcările specifice înotului cu brațele. Încearcă să simți asta cât mai intens cât mai viu posibil.Dacă nu simți nimic, schimbă tehnica. Nu trebuie să schimbi tehnica dacă apare senzația vie de înot. Dacă apare această senzație, concentrează-te pe ea și încearcă să o intensifici. După asta,o senzație reală de înot în apă o să apară.  Aceasta este deja faza - și nu mai este nevoie să încerci să te separi.

Observarea de imagini
Cercetează golul din fața ochilor închiși pentru 3-5 secunde. Dacă nu se întâmplă nimic schimbă tehnica. Dacă observi orice fel de imagine, cerceteaz-o până când devine realistică. Când devine realistică, separă-te de trup pe loc și permite-ți să fii atras în imaginea respectivă. E important să nu dai importanță foarte mare amănuntelor,detaliilor  când observi imaginea, ca nu cumva aceasta să dispară. Trebuie să te uiți prin imagine ceea ce o va face să pară mult mai reală.

Privirea mâinilor
Timp de 3-5 secunde imaginează-ți intens și hotărât că î-ți freci mâinile una de alta în fața ochilor. Încearcă în orice fel să le simți în fața ta, să le vezi, și chiar să auzi sunetul în timp ce le freci. Dacă nu se întâmplă nimic, schimbă tehnica. Dacă oricare din senzațiile descries mai sus începe să apară, concentrează-te asupra ei până devine realistică. Dupa aceea încearcă să te separi de corp folosind această senzație ca punct de plecare.

Agitația imaginară
Încearcă să-ți agiți mâinile sau picioarele imaginare timp de 3-5 secunde. Nu mișca nici un mușchi fizic și încearcă să nu/ți imaginezi asta. Trebuie să fie o intenție clară de a mișca mâinile care le percepi după care să ai o senzație reală de mișcare a lor, fără ca fizic să acționezi vreun mușchi. Dacă această senzație de realitate nu apare, schimbă tehnica. Dacă o cât de mică senzație de realitate apare, concentrează-te pe ea și încearcă să mărești raza mișcărilor cât de mult poți. Odată ce obții senzația de mișcare vie, realistică de cel puțin 20 cm poți încerca imediat să te separi de corp plecând de la acea senzație.
            Tot ce trebuie să faci la fiecare încercare este să alternezi două trei tehnici descries mai sus cate 3-5 secunde. Această alternanță devine un ciclu al tehnicii indirecte  repetată pe parcursul unui minut în căutarea uneia care dă rezultate. Rețineți – chiar dacă o tehnică nu funcționează imediat, asta nu înseamnă că nu va funcționa pe parcursul ciclului următor de repetare sau chiar puțin mai târziu. Din acest motiv e nevoie de insistență în alternarea ciclurilor încercând nu mai puțin de 4 cicluri complete darn u mai mult de un minut.

            De exemplu, întregul process poate avea loc astfel: practicantul merge la culcare la 11.30 noaptea și reglează alarma ceasului pentru 6 dimineața. La ora 6 e trezit de desteptător, merge la baie, beăa puțină apă, și rememorează tehnicile indeirelte precum și planul său de acțiune care îl va urma odată intrat în fază. (de ex. Să se vadă în oglindă și să zboare pe Marte); la ora 6.05 dimineața practicantul se întoarce la somn cu intenția clară de a intra în fază de fiecare dată când se trezește; presupunem că pe la 7.35 (sau orice altă oră la care apare trezirea naturală, fără deșteptător) practicantul se trezește brusc și imediat încearcă să se desprindă de corp fără să se miște sau să deschidă ochii. Dacă în 3-5 secunde separarea nu se produce, practicantul încearcă tehnica rotației timp de 3-5 secunde. Dacă aceasta nu dă rezultate, schimbă cu tehnica înotătorului pentru 3-5 secunde. Dacă nu obține rezultate schimbă cu tehnica agitației imaginare pentru 3-5 secunde. Dacă nu obține desprinderea de trup repetă din nou tehnicile începând cu rotația, și tot așa în cicluri. A patra oară la tehnica rotației într-un mod neașteptat o senzație de rotație reală apare; practicantul se concentrează pe această senzație și se rotește cât de tare poate desprinzîndu-se de corp pe loc folosindu-se de acea senzație de rotație. El merge repede la oglindă și se privește pe el și restul detaliilor din jurul său amplificând astfel senzațiile care le percepe.; după care se angajează în tehnica translocării și constată ca este pe Marte dar brusc și neașteptat se reîntoarce în corp; practicantul atunci încearcă imediat să parasească trupul din nou, darn u mai poate; adoarme din nou cu intenția de a repeat încercarea la următoarea trezire și cu intenția de a sta mai mult pe  Marte. 


Am întâlnit multe persoane reticente la acest fenomen de fază, și vise lucide. Visele lucide și faza sunt două fenomene foarte apropiate . Pentru sceptici, dar și pentru cei care au căutări vis-a-vis de acest fenomen, atașez un filmuleț găsit pe youtube care este destul de clarificator. Nu are traducere în românește deocamdată.