miercuri, 23 octombrie 2013

Aceasta este provocarea!

Poţi să mergi pe stradă şi să găseşti un portofel cu bani. Acesta este un eveniment care ţi se întâmplă.Are rezultate necontrolabile.
 Poţi să prestezi un serviciu şi să câştigi nişte bani. Acesta este un eveniment provocat care are rezultate controlabile. Îl pot repeta, pot pune condiţii, pot prevedea sumele pe o perioadă de timp, etc. 

Cei care se exprimă în stradă cu privire la exploatările nocive provoacă ei acest eveniment. Aleg să fie acolo. Celor care se uită la televizor acest lucru li se întâmplă. Pentru ei acest fenomen nu poate avea un rezultat măsurabil, previzibil, pentru că nu îl provoacă, nu îl aleg conştient. Li se întâmplă.


 Tot ceea ce ne parvine fără o căutare personală este un lucru "găsit" el nu ne aparţine, şi dacă în urma acestui eveniment se naşte o decizie ea nu poate fi decât una manipulată.


Probabil că tentaţia celor din stradă de a-i determina pe cei care stau în casă să se alăture manifestaţiilor e mare. Dar ar fi această alăturare benefică? Eu spun că dacă nu vine din convingerea proprie nu poate veni decât dintr-o manipulare. Ne dorim noi încă o astfel de bază pentru ceea ce se construieşte acum?  Miza cea mare este trezirea sau conştientizarea celor care acum privesc jocul de pe margine. Are vreo şansă de reuşită o astfel de acţiune? Dabrowsky în teoria dezintegrări pozitive spune că nu. Cel puţin nu fără un eveniment care prin suferinţa care o produce să ducă la o prăbuşire a tiparului şi la o reconstrucţie pe noi baze. Totuşi, Eckhart Tolle spune că evoluţia personală este posibilă, nu doar prin suferinţă, deşi cel mai adesea ea o provoacă, ci şi prin conştientizare. 


Se pare astfel că suferinţa este un eveniment care ne forţează să conştientizăm o problemă până atunci ignorată. În lipsa unor căutări proprii care să ducă la conştientizarea unor fenomene iar apoi la experimentarea lor, suferinţa pare strigătul de disperare a Universului către ignoranţi: HEI! Priveşte aici! E nevoie de o conştientizare!

Astfel cel puţin la acest punct al raţionamentului pare că putem trece peste o problemă care necesită o rezolvare imediată şi prin conştientizarea ei nu neaparat prin suferinţă.

Se pune deci problema unei tactici: Cum conştientizăm lumea ignorantă înainte ca dezastru să se producă? Eu cred că aceasta este cu-adevărat provocarea momentului. Dacă vom reuşi asta,  respingerea proiectelor sau a schimbarea guvernului va fi doar o simplă consecinţă care se va produce natural şi fără efort. Avem capacitatea să elaborăm o astfel de tactică înainte de provocarea dezastrului? Putem să abstractizăm acest punct încât să înţelegem că proiectul RMGC şi cel al exploatării prin fracturare sunt consecinţe ale acestui sistem prin care oamenilor lucrurile li se întâmplă? Să înţelegem că rezolvând ecuaţia implicării ignoranţilor, va duce la rezolvarea de la sine a problemelor cu care ne batem acum? Cum vom face asta, este cu-adevărat provocarea!

3 comentarii:

 1. Foarte bun articolul . Im privinta CAUTARII pentru a ajunge la starea de constientizare acest lucru se face din ce in ce mai greu din cauza controlului mental la care e supusa intreaga omenire, dar sa ma limitez la tara noastra findca aici e foarte puternic. De mici suntem invatati sa respectam autoritatea si sa luam de bune toate informatile care ne parvin din aceasta directie si sa ne supunem fara intrebari. CONTROL MENTAL
  Cand spun control mental ma refer la posibilitatea ca "cineva" sa fi GASIT o metoda prin care sa influenteze DIRECTIA DE GANDIRE a celui care vrea sa il manipuleze, in cazul nostru poporul nostru.

  O metoda de scoatere din ignoranta a poporului nostru este oprirea semanului care le intra in case prin intermediul televizorului, acea cutie care toata lumea o are in casa si care le spune in permanenta ce sa gandeasca si cum sa traiasca. Daca acea cutie nu mai transmite in scurt timp omul incepe sa gandeasca singur si se pierde iluzia autoritatii care stie tot. Se vor auzi doar zvonuri despre un eveniment si oamenii in lipsa televizorului vor incepe sa vorbeasca intre eii despre acel subiect. Prima data vor trebui sa treaca peste stadiul de inteligenta limitata cu care au fost obisnuiti de televizor, unde au fost manipulati ca grijile lor sa fie, ce face o anumita persoana, barfe despre oameni.
  Inteligenta este bine structurata,
  1.- Oamenii mai putin destepti discuta ( vorbesc ) despre alti oameni.
  2- Oamenii mediocrii discuta ( vorbesc ) despre evenimente.
  3- Oamenii destepti spre genii discuta (vorbesc ) vorbesc despre idei.
  4- Punerea in practica a ideilor.

  Controlul Mental ne dicteaza, si in special prin televizor, sa ne concentram punctul 3 spre 1 , adica gandurile si ideile noastra intr-o conversatie sa fie despre alti oameni.
  Ex: CurvaX sa maritat cu un fotbalist, Y a petrecut intr-un club pina la 5 dimineata,
  Z are 2 masini de lux si bani fara numar. - Acest exemplu este prin directionarea timpului vietii spre a fi petrecut in idei marunte, vorbind despre viata altuia, traind viata altei persoane. Acelasi lucru se intampla si in realitatea din spatele televizorului unde oamenii intr-un grup au aceleasi preocupari.( bafta )
  -Aceasta categorie de oameni trebuie studiata cand o intalnesti.
  Din studile mele am realizat sursa controlului mental care tine oamenii la acest nivel.
  Acesta se trage din programul strict si incarcat de lucru care ducea la ingenuncherea gandirii proprii prin epuizare, provine din stress si griji, fie ele induse subliminal sau reale, se trage din conditionarea sociala care este tot control mental, categoria este reprezentata de oamenii carora le este mai comod sa isi asume un rol mai putin important eii executand ordinele celor pe care ii percep ca autoritate. Sursa lor de distractie in timp liber este televizorul in ce-a mai mare parte, deci televizorul este si sursa lor de informatii. Aceasta categorie are viziune in punctul 3 cateva secunde sau minute si nu au timp sa constientizeze, din cauza ca nu prea gandesc trec direct la actiune, de aceea un om destept nu are intotdeauna succes findca se gandeste , analizeaza are multe optiuni, in timp ce un om mai putin destept pune in aplicare primul gand care ii vine.

  Al doilea exemplu este despre oamenii care vorbesc despre evenimente, mai mult sau mai putin importante. Ex: Echipa de fotbal S a castigat campionatul, unde interlocutorii sunt capabili sa vorbesca in toate amanuntele acest subiect, sau ce sa mai intamplat in sat ( barfa despre evenimente si oamenii care au participat la ele) . Aceasta inteligenta coboara de la 2 catre 1 deci in regresie.
  -Aceasta categorie de oameni trebuie studiata cand o intalnesti, sursa primara a acestui tip de gandire este idiotenia si EUL.

  Primul Comentariu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Continuarea...
  In a treia categorie intra oamenii care gandesc datorita vointei proprii sau interventiei divine in viata lor. Acestia discuta idei care au rezultat in urma cautarilor proprii mai mult sau mai putin voluntare sau constiente. Aceasta categorie stie sa combine nivelele inferioare 2+1 =3 si cauta sa isi imbogateasca zestrea informationala.
  Aceasta categorie cauta in permanenta in mod constient sau inconstient, ILUMINARE.


  In a 4 categorie intra toate 3 precedente, asa cum am explicat 2+1=3 iar 3+1=4. Oamenii care se gasesc in categoria 3 trebuie sa puna in aplicare punctul 1, deci SA ACTIONEZE in REALITATEA FIZICA.
  Si categoria 1 si categoria 2 are viziune in punctul 3 CATEODATA SI FOARTE RAR.

  Din aceasta cauza a structurarii inteligentei va exista intotdeauna o elita care e mult mai evoluata, in privinta intelectului CEL PUTIN. Scopul acestei elite, printre care te numeri si tu Paul, este sa directioneze inteligenta mai saraca catre un nivel mai inalt de gandire si benefic pentru toti. Aceasta directionare se poate numi si manipulare, aceasta manipulare are de asemenea 2 scopuri, poate fi folosita in sens pozitiv sau negativ, prin orice se intelege pozitiv sau negativ.

  Oamenii care nu gandesc nu pot reactiona, saracia indusa atrage catre ea un nivel mai mare de DEPENDENTA fata de ceea ce accepti ca fiind autoritate. Un om necajit si cu griji este usor de manipulat si nu mai vede sau mai bine spus nu mai indrazneste sa conteste autoritatea din cauza statutului social in care se recunoaste.

  Continuarea 2...

  RăspundețiȘtergere
 3. Continuare 3...

  Solutia= PIRAMIDE.


  Cei care gandesc, deci elita, trebuie sa isi asume rolul de lider, deci de invatator.
  Si aceste elite sunt de 2 feluri, elite evoluate sau elite stagnante.
  Cele evoluate recunosc existenta unui( unor ) creator a tot ce exista si cer indrumarea pentru a ajunge la adevar.
  Elitele stagnante sunt cele cu mintea intunecata care nu vor sa evolueze si cauta sa ramana cu statutul de elita pentru ca s-au corupt cu beneficile aduse de aceasta pozitie.

  Ultimul invatator cunoscut de mine este ISUS HRISTOS. de la EL incoace cealata elita lucreaza din rasputeri ca nivelele inferioare sa stagneze la nivel de gandire ca sa poata fi controlate. Totusi, zona in care este amplasata tara noastra permite predestinativ nasterea unor oameni cu un inalt nivel de gandire si chiar cei din punctul 1 al inteligentei pot fi directionati destul de usor spre un nivel mai inalt si altruist de gandire. Totul depinde de cei care isi asuma rolul de lideri, findca odata cu puteri mari vin si reponsabilitati mari care atrag dupa ele consecinte mari. Deci in concluzie, destinele oamenilor nu trebuiesc lasate in mainile oricui.

  Ca sa inchei acest comentariu si sa dau un raspuns intrebarii: Cum constientizeaza lumea ignoranta inainte ca dezastrul sa se produca? gasesc ca raspunsul este remodelarea psihica pozitiva prin trauma.
  -Un eveniment manipulat de elita pozitiva care sa produca o trauma in randul maselor de pe urma careia se se induca un nivel de gandire superior pozitiv.
  Ultimile 7 traume cunoscute care au modelat societatea Romanesca au fost : Revolutia din 1989 care parea benefica dar a fost o manipulare, Mineriada , Atacurile din 11 septembrie 2001 si cele care au urmat in alte state,anul 2009 inceputul crizei economice, protestele din ianuarie 2012 cand autoritatea a dat un mesaj clar ca nu vom tolera razvlatirile si acestea vor fi dur reprimate, momentul 21 decembrie 2012 . Actualele proteste mediatizate

  Ignorantii nu pot constientiza un dezastru inainte sa se intample din cauza ingnorantei care asta face, ignora. Din aceasta cauza combaterea unui dezastru major revine elitelor pozitve care din natura lor sunt mai puternice decat cele intunecate.

  In momentul in care aprinzi un bec lumina lumineaza si nu se lupta cu intunericul, orice intuneric nu e destul de puternic ca sa invinga lumina. Doar in lipsa luminii intunericul exista. Odata ce apare lumina, intunericul nu mai actioneaza in plan fizic vazut. Deci odata ce apare o reactie la manipularea negativa si o desconspirare a acesteaia, ea nu mai poate actiona fiind contracarata de rationament si adevar.

  Nu e greu trebuie doar pus in practica, si aici precizez ca elita intunecata face tot posibilul ca energia ( banii ) sa ajunga in mainile unor oameni care sa poata fi controlati dupa bunul plac al acelei elite. Guvernul nostru actual este condus dupa aceasta schema, in functii importante sunt puse personaje care au un trecut incarcat de fapte care aduse la lumina le-ar pune in pericol stabilitatea sociala si libertatea, acest lucru ii face supusi ocultei.

  E vorba de un " intrerupator " care trebuie activat ca ignoranta sa dispara, cum am precizat, acest "intrerupator" este o trauma.

  Semnat, BAD
  PS: Paul nu te-am gasit pe mes inca.

  RăspundețiȘtergere