luni, 30 septembrie 2013

Reportaj din nemanifestare

75.000 pentru nemanifestare.Reportaj.

 Duminică 29.sept.2013 un grup de aproximativ 75.000 de persoane din Bistrița NU s-au manifestat împotriva cianurilor considerând că distanța e suficient de mare de ei ca să nu-i afecteze. Pentru cititorii noștri am intervievat mai multe persoane dintre nemanifestanți ca să le aflăm opinia. Cei mai mulți dintre Bistrițeni s-au declarat neinteresați față de acest proiect având în vedere că zona este prea departe de ei pentru a prezenta interes. Reprezentantul nemanifestanților care privesc televizorul a declarat că aceasta chestiune a fost deja dezbătută pe mainstream și specialiștii au declarat în repetate rânduri că cianurile nu prezintă nici un pericol și investitorul și-a dat cuvântul de onoare că va face curat după exploatare. Deasemenea au fost voci printre nemanifestanți care ne-au delcarat că știu exact problematica proiectului precum și aspectele ilegale ale acestuia dar că fiind vorba de niște jocuri politice deja făcute manifestarea nu mai prezintă interes. Nu mic a fost numărul de nemanifestanți care nu cunoșteau deloc subiectul nedezbătut dar au ales să se nemanifeste din solidaritate.
Cei 75.000 de nemanifestanți privesc cu profundă indignare către cei 30 de manifestanți care tulbura adormirea dulce din Bistrița mișcarea de nemanifestare fiind astfel greu încercată în fiecare Duminică.

Am părăsit împreună cu colegii zona de nemanifestare pentru a lua și pulsul părții opozante, pentru a reflecta realitatea cât mai echitabil.Cei 30 de manifestanți din stradă ne-au declarat că vor continua să se exprime indiferent de nemanifestarea celor din case, fiind o problemă care ne afectează pe toți în egală măsură. S-a demonstrat chiar științific că cianura nu poate deosebi un nemanifestant de un manifestant, și ca atare există un risc ridicat ca victimele să fie de ambele părți. Manifestanții privesc cu profundă înțelegere la nemanifestanți, așteptând cu ardoare ziua în care aceștia vor înțelege ce li se întâmplă.

În fotografie se poate vedea un număr mare de nemanifestanți care privesc de după perdele, așteptând înțelegători ca manifestarea să se încheie pentru a-și putea relua în liniște activitațile casnice.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu