luni, 8 iulie 2013

Mecanismul de creare a realităţii

Universul se manifestă mereu. Cu fiecare gând al tău, Universul se expandează dând naştere la noi şi noi posibilităţi de exprimare. În general trăim sub imperiul Ego-ului (sinele inferior) şi ni se pare că suntem doar nişte martori la fenomenele care se petrec în jurul nostru, fiind astfel lipsiţi de putere în a le controla.Asta pentru că am uitat cine suntem şi nu mai funcţionăm ca fiinţă integră. Fiiţa completă conţine trei laturi : 
1.Sinele Superior sau Sufletul
2.Mintea fizică sau creierul
3,Sinele inferior sau Ego-ul
Sinele Superior ştie cum se vor întâpla lucrurile, mintea fizică are rol de antenă şi recepţionează ceea ce comunică Sinele Superior, iar Sinele Inferior are rolul de a percepe cum s-au întâmplat lucrurile. Deci Sinele Superior vrea să traiască o anumită experienţa, el comunică asta minţii fizice. Aceasta o recepţionează prin intuiţie, iar Sinele inferior , ia act ,sau înregistrează cum s-au întâmplat lucrurile ca să confirme astfel setul propriu de credinţe, care este cadrul sau scena care ne-am creat-o. Toate realităţile posibile există deja. Tu doar alegi pe care dintre ele te acordezi. Frecvenţa care eşti, sau la care vibrezi , corespunde realităţii pe care o percepi. Am făcut o ilustraţie care să exprime vizual acest concept pentru o înţelegere mai bună.
Educaţia pe care o primim pe parcursul vieţii se bazează pe acumularea de cunoştinţe şi pe folosirea exclusivă a sinelui inferior (Ego). În acest fel tu nu te maifeşti ca o fiinţă integră, lucrurile par a fi necontrolabile, iar evenimentele ni se întâmplă mai degrabă în loc să le provocăm. Şi asta pe bună dreptate, fiindcă încercăm să ne folosim Ego-ul pentru a prevedea cum se vor întâmpla lucrurile, iar acesta pur şi simplu nu are această capacitate.El este o unealtă prevăzută cu scopul de a înregistra cum s-au înâmplat lucrurile. Evident după ce ele s-au întâmplat, nu mai pot fi controlate.Prin urmare, manifestarea nu este altceva decat acordarea pe frecvenţa corectă a realităţii preferate de tine. Realitate existentă deja! Oricare ar fi aceea! Acordarea pe o anumită frecvenţa sau altfel spus manifestarea realităţii din jurul tău se face conform setului de credinţe care ţi l-ai însuşit. Dacă îţi doreşti o anumită realitate să se manifeste trebuie să îţi foloseşti imaginaţia. Imaginând lucrurile, situaţiile, sau evenimentele care le preferi până când obţii senzaţia că le ai deja, obţii vei creea frecvenţa potrivită sau acordată cu situaţiile respective. Această frecvenţa este comunicată sub forma de emoţie Sinelui Superior , cel care este responsabil de felul în care se vor întâmpla lucrurile. Acesta ştie calea cea mai simplă, cea mai rapidă şi cea mai lipsită de efort de a obţine realitatea care o preferi.Prin sincronicitatea evenimentelor, prin atracţia persoanelor sau situaţiilor potrivite. Mintea logică, sau sinele inferior are nevoie mereu să ştie, să înţeleagă, are nevoie de confirmări, dar singurul lucru care trebuie să îl facă este să urmeze calea care sinele superior o indică.Cum poate face asta? urmând mereu situaţia, acţiunea sau activitatea care-i conferă cel mai mare entuziasm. Entuziasmul este emoţia care comunică sinelui inferior care este drumul care Sinele superior l-a pregătit. După cum se vede singurul mod de comunicare între sinele superior şi sinele inferior este emoţia sau intuiţia care de multe ori nu le urmăm.

Nu uita: realitatea care se manifestă în jurul tău este dată întotdeauna, întotdeauna, întotdeauna de credinţele tale. Setul tău de credinţe este realmente cel care creează realitatea prin mecanismul enunţat mai sus. Setul tău de credinţe format prin experienţe proprii sau prin educaţie îţi returnează realitatea. Dacă în realitatea ta se manifestă evenimente care tu nu le preferi, trebuie să cauţi ce dorinţe din interiorul tău au provocat aceste evenimente. Schimbă acele dorinţe şi realitatea ta se va schimba şi ea! AUTOMAT ! Pentru ca Universul te susţine TOTAL şi IMEDIAT în orice realitate creezi! Credinţele tale sunt cadrul, scena, decorul în care se joacă piesa TA ! TU eşti regizorul, doar că până acum nu ai ştiut asta! Dacă tu crezi în lipsuri şi greutăţi atunci Universul îţi va returna o abundenţa de lipsuri şi greutăţi. Dacă tu crezi în abundenţă Universul îţi va returna o abundenţă de abundenţă !  

Aceste informaţii sunt interpretarea proprie a formarii realităţii aşa cum o explică Bashar. Nu face decât să adauge un nou unghi, un alt punct din care se pot privii lucrurile. Ele necesită o căutare interioară, o sondare proprie, fără de care rămân doar  simple cuvinte.Caută şi vei găsi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu