miercuri, 22 mai 2013

Pragul Credinţelor


     Vă aflaţi la un prag al propriilor voastre credinţe. Voi tocmai exploraţi acel prag, prin  care tot ceea ce cu adevărat credeți că vă doriți este posibil sa se întâmple. Ascultaţi felul în care îl formulaţi; el vă arată unde se află pragul în credinţele voastre. În momentul în care veţi realiza că  acest prag se manifestă în mod evident în prezentul vostru, veţi fi capabili să experimentaţi viaţa aşa cum o doriţi. Cat timp pragul credinţelor voastre se află undeva în viitor, nu contează cât de aproape este de voi, dacă nu este în voi, nu îl puteţi experimenta. Acum voi exploraţi acel prag.

Cum aş putea să....- ?

Ah, o să ajungem şi acolo imediat, multumesc. Hai să facem un exerciţiu care vă va ajuta să vă daţi seama unde se află pragul vostru de credinţe. În regulă?

Începeţi prin a vă crea  ceea ce reprezintă idealul vostru în viaţă -ceva confortabil pentru voi, nu trebuie să fie ceva complicat- poate fi orice  reprezintă modelul de viaţă ideală  care a-ţi prefera să o trăiţi. Crează o imagine cu tine facând ceva ce ţi-ar face plăcere şi  în care ai  susţinerea totală de a trăi acel mod de viaţă.Fără nici o umbră de îndoială că eşti susţinut; simte pe deplin că acela este modul tău de viaţă. Ăsta este modul tău de viaţă şi totul este abolut în regulă şi perfect. Priveşte-o ca pe esenţa ideală a felului în care simţi tu ca trebuie să fie viaţa ta.

Nu trebuie să fie o imagine rigidă sau perfect structurată în detalii şi aspecte. Noi vorbim despre esenţa stilului de viaţă aşa cum o simţi tu. Invocă acea imagine în mitea ta având acea stare ideală. Iar apoi o sa-ţi pun o serie de întrebări...

- Ai acea imagine sau senzaţie în minte ?
- Da.
- În regulă. Acum fii foarte cinstit cu tine însuţi şi cu mine deasemenea în răspunsurile care o să le dai. Spune-mi sincer crezi că ţi-ar ajunge să spunem zece ani de-ai voştri să poţi să îţi creezi acea viaţă?
- Da 
- Crezi că ai putea avea acea viaţă într-o lună?
- Nu.
- Crezi că ai putea trăi felul de viaţă care îl  preferi, indiferent care ar fi acesta, în acest an?
- (pauză)... Nu.
- Crezi că ai putea să o faci în trei ani?
- Da, cred că aş putea în trei ani.
-În regulă.Eşti sigur? Poţi să simţi asta? ...poate totuşi într-un an?
- Dacă m-aş concentra doar pe a face asta,... da.
- În regulă. De ce ai face altfel decât aşa? De ce nu ţi-ai folosi toată atenţia ta în a face ceea ce îţi doreşti?
- Cred că dacă aş face astfel nu aş mai avea timp să mă ocup de alte detalii.
- Dar înţelege: când faci ceea ce îţi place, ceea ce reprezintă cu adevărat vibraţia realităţii tale, toate detaliile au grijă singure de ele. Asta nu înseamnă că tu nu vei avea nimic de făcut;  doar că atunci când trăieşti în armonie, sincronizat cu calea pe care ai ales să fii, totul se află deja pe acea cale, exact unde trebuie să fie, exact când trebuie să fie, totul se va manifesta  exact în forma potrivită şi exact la locul potrivit astfel ca tu să poţi continua să fi cine ai ales să fi. Vei atrage automat şi fără efort în viaţa ta uneltele necesare care vor permite detaliilor să fie rezlvate.Toate se află în acelaşi pachet.
Pentru ca vezi tu,  problema care o aveţi voi este ca vedeţi viaţa ca un şir de idei separate, în loc să o vedeţi ca un singur eveniment omogen în care dacă vă permiteţi vouă înşivă sa fiţi persoana care vreţi să fiţi, lucrurile se vor rezolva singure. Lucrurile care  nu se vor rezolva dacă sunteţi cu adevărat cine vreţi să fiţi, sunt de fapt lucruri de care nu aveţi nevoie ca să fiţi acea persoană. Mă urmăreşti?

Reflexia din exterior

 - Cred că este mai mult o prolemă de a mă simţi într-un anume fel în care vreau să mă simt decât  de a aştepta anumite evenimente sau forme din exterior.


- O, da, da da! Formele din exterior sunt doar o reflexie a ceea ce tu ştii deja în interior, „Acesta ese felul în care sunt!” apoi realitatea ta îţi reflectă asta. Nu vei obţine nimic din exterior, fără a avea înainte credinţa interioară. Întotdeauna primiţi în realitatea fizică doar ceea ce credeţi deja ca este cel mai posibil să primiţi. Şi numai cînd alegeţi cu adevărat cu toata fiinţa voastră “Acesta sunt eu cu adevărat! Acesta este cu adevărat felul în care vreau să fiu! ” – când veţi genera acea senzaţie, acel sentiment, acea dorinţă în interior abia apor realitatea exterioară nu mai are nimic altceva de făcut decât să reflecte acel sentiment interior, acea cunoaţtere interioară.Şi este atît de simplu. Să îţi dai voie să şti că vibraţia adevărului tău este frecvenţa la care vibrezi tu, frecventa care reprezintă fiinţa care tu alegi să fi, vei fi acordat atunci pe acea frecvenţă. Când te acordezi pe acea frecvenţă, pe acel canal, şi laşi butonul de acord să rămână pe acel canal, doar lucrurile care corespund acelui canal pot fi recepţionate de tine. Şi ştiţi deja că nu puteţi recepţiona nimic de pe alt canal decât cel pe care sunteţi acordat.Dar decizia de a vă acorda pe acel canal vă aparţine vouă. Altfel nu faceţi decât să ascultaţi un canal care nu vă place. Rotiţi butonul de acord şi programul se va schimba în consecinţă.Fără entuziasm

-         Bashar, nu mă simt entuziasmat de nimic.

În regulă. Acum înţelege că in momentul în care vorbim despre a face ceea ce te entuziasmează cel mai mult nu înseamnă neaparat  să sari încolo şi-ncoace in fiecare clipă. Ideea unei cunoaşteri liniştitoare, o certitudine absolută, poate de asemenea să reprezinte un asemenea entuziasm, a acelei vibraţii corespunzătoare faptului că simţi că eşti aliniat ca eţti pe acel drum pe care tu ai ales să fii. Nu trebuie să alergi într-una.Poate fi doar o convingere, o certitudine, un echilibru.

-         Da, acesta este un mod de a fi -  doar  relaxat .Eu vreau ceva mai mult entuziasm decât atât.

Bun, ideea de a vrea ca ceva să te entuziasmeze: de ce nu poţi fi entuziasmat chiar acum? Îţi mai aminteşti întrebarea care v-am adresat-o tuturor , care ar fi cel mai important lucru dintre toate ?
-Da
- Şi răspunsul era ?
- Ceea ce fac în acest moment.
- Da,  ceea ce faci în acest moment. Prin urmare,  dacă vă daţi voie să înţelegeţi cu adevărat ,că ceea ce faceţi acum este, şi trebuie să fie prin definiţie, cel mai important lucru din acest moment,  atunci veţi începe să vedeţi lucrurile în acest fel. Când atitudinea voastră se va schimba, veţi începe să înţelegeţi ca sunteţi unde sunteţi, dintr-un motiv, şi îngăduiţi-vă să obţineţi de la moment ceea ce aveţi nevoie – în loc să presupuneţi că această clipă nu are nimic să vă ofere care ar putea să vă stârnească entuziasmul.

Ideea este să întîmpinaţi lumea cu fascinaţia unui copil. Apoi veţi începe să descoperiţi  că o gramadă de lucruri care le consideraţi implicit ca fiind obişnuite sunt de fapt chiar mult mai entuziasmante decât v-aţi aşteptat şi veţi putea să le experimentaţi – pentru că acum le vedeţi în altă lumină. Mulţi dintre voi aveţi pielea groasă în acest moment. Şi astfel lucrurile care v-ar putea entuziasma nu prea au mare efect asupra voastră. S-ar putea ca nici măcar să nu aveţi capacitatea să vă recunoaşteţi propriul entuziasm, din cauza acestei carapace. Dar începeţi să treceţi peste ea. Îngăduiţi-vă  să treceţi peste ea, trecând pur şi simplu peste convenţiile din societatea voastră. Asta va pemite carapacei să devina mai subţire şi va permite entuziasmului să treacă prin ea. Mult mai uşor. Apoi va deveni mai evident care din direcţii aliniază entuziasmul cu calea voastră.
Din nou, ideea este să acţionaţi asupra imaginaţiei voastre. Vă prezint aici un mecanism foarte simplu: pentru toţi – asta va funcţiona pentru oricine cu privire la orice lucru. Foarte simplu. Imaginaţia voastră este un şablon,  este schiţa, proiectul. Dacă invocaţi în imaginaţie o imagine – o viziune a ceea ce preferaţi să fie – apoi luaţi orice situaţie din viaţa voastră, şi o înmânaţi acelei persoane care a-ţi imaginat-o ca fiind reprezentativă ca entuziasm pe care îl preferaţi iar apoi priviţi acea persoană din imaginaţie cum gestionează situaţia dată..Apoi copiaţi-o.Veţi obţine efectul care vă va duce într-o stare de entuziasm cînd gestionaţi orice situaţie similară. Pentru asta este imaginaţia: pentru a fi copiată. Ea creează imaginea de ansamblu., ideea de urmat., schiţa, calea, metoda, ritualul, orice va funcţiona cel mai bine pentru fiecare dintre voi. Creaţi o imagine, apoi interpretaţi imaginea creată. Atunci veţi fi chiar acea persoană, şi veţi avea acel mod de viaţă automat.

Asta face un copil. El vede şi mai apoi devine; vede şi devine .Nu pune la îndoială dacă ceea ce vede pare valid, adevărat. Un copil ştie cu toată fiinţa sa , deci nu mai are nevoie să se oprească şi să întrebe. El vede şi devine;  se extinde şi creşte. Şi voi puteţi face asta; puteţi să vă jucaţi. Depinde doar de voi.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu