joi, 16 mai 2013

Funcţionază cum spui tu !


Asuma-ti ca ceea ce ti se intampla in viata ta iti apartine tie! Accepta si recunoaste asta; integreaza asta.Traieste,exploreaza si examineaza ce ti se intampla pentru ca este urmare a credintelor tale. Toate intamplarile sant acolo din motivele tale  –fie ca esti constient de ele fie ca nu. Cu cat te comporţi mai mult ştiind ca ele sant acolo din cauza ta, din motivele tale, chiar daca esti constient sau nu de aceste motive, cu atât mai repede vei deveni mai conştient de ele.
 Foarte des i-ti vei da seama  ca unele intamplari se manifesta doar pentru ca tu sa descoperi si  sa accepti energia lor si sa treci mai departe.Trecand peste ele mai departe le vei fi folosit exact pentru motivul pentru care ele au fost acolo si nu mai este nimic altceva de descoperit.Asta e tot. Iti indrepti atentia spre urmatorul lucru sau eveniment, si spre urmatorul si spre urmatorul -  mereu. Intotdeauna cu bucurie, si fericire. Exact atat de usor este.

Fii fericit. Aminteste-ti că efectul și cauza sunt același eveniment. Nu trebuie să aștepți un eveniment anume pentru a fi fericit, daca tu știi deja că vrei să fii fericit.
Creează efectul de a fi fericit, și vei atrage în viața ta  cauzele de care este nevoie pentru a sprijini fericirea care ai creat-o. . .doar pentru ca aşa vrei. Și doar pentru că tu spui așa. Pentru că eşti creatorul  realităţii tale, nu trebuie mai fie nici un alt “de ce” sau cum”.Totul  funcţionază după cum spui tu!

....................................................................................................................................

Să continuăm să discuţia cu ideea că toate situațiile și împrejurările din experiența ta fizica, din realitatea de zi cu zi, sunt de fapt elemente de recuzită neutre (cu inţeles neutru) în raport cu celelalte evenimente, și nu au nici o semnificație conţinută în ele, alta decât ceea  care le-o atribui tu însuţi. Totul este lipsit de un înţeles iniţial, fiind gri, neutru, şi asta-ţi permite sa extragi  din circumstanțe, efectele dorite in funcţie de sensul care l-ai atribuit. Este simplă mecanică: atribui sens pozitiv ,obţii efect pozitiv.  Atribui inţeles negativ, obţii efect negativ .

Astfel mai degrabă s-ar putea spune ca nu experienţa da naştere unui înţeles ci un anume  înţeles dă naştere unei anumite experienţe.

....................................................................................................................................

Sau  mai simplu spus: ideea este că toate circumstanțele sunt neutre.Înţelesul care-l atribui este alegerea ta, ceea ce înseamnă că înţelesurile sau semnificaţiile care alegi să le dai, referitor la viaţa ta, sunt cele ce generează situațiile particulare  care ţi se întămplă. Aceste întămplări consolidează, reflectă și reprezintă semnificațiile sau înţelesurile  pe care tu le creezi. A interpreta, a da un anume sens la ceva este chiar actul de creație însuşi! Pentru că a da un sens la ceva este chiar aducerea la viaţă  a evenimentelor particulare din viaţa ta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu