vineri, 26 aprilie 2013

The Phase (Faza)

   Cercetatorul rus Michael Raduga conduce experimente cu voluntari de mai multi ani de zile in domeniul fenomenului de "faza" . Am sa explic pentru inceput la ce se refera acest fenomen de "faza" .Conform lui Michael Raduga "faza" este o expandare a constiintei in zona REM a somnului. Somnul REM este o etapa a somnului caracterizata prin miscari oculare rapide sub pleoapele inchise. Visele apar doar in aceasta etapa. Fiecare persoana are pe parcursul unei nopti in care doarme, intre 3-5 perioade de somn REM. Ele apar la intervale de 1-2 ore si variaza ca durata. Un episod de somn REM poate dura intre 5 minute si o ora. Teoria lui M.Raduga arata ca nivelul de constiinta a crescut continuu in ultima perioada , drept urmare a inceput sa se expandeze si in zona somnului REM .
In starea de "Faza" de fapt devenim constienti in timpul somnului, ceea ce duce la fenomene ca vise lucide in care santem constienti ca visam si putem controla oarecum evolutia visului, proiectii astrale, experiente de extracorporalizare sau altele care se pot vedea in diagrama de mai sus.Ideea este ca aceasta stare este atinsa in mod natural de foarte multe persoane, doar ca nu stim sa o folosim. M. Raduga mai arata in teoria sa ca in aceasta stare te poti vindeca de anumite dependente sau boli, poti afla informatii si poti avea orice fel de experienta imaginezi, totul aparand intr-o realitate cel putin la fel de solida si credibila ca si cea fizica, folosind astfel o parte din timpul de somn pentru un soi de viata "dubla" somnul nemaifiind astfel o simpla perioada de odihna in stare de inconstienta, stare care ocupa de fapt o treime din viata fizica.Mau mult, M.Raduga prevede ca intr-un viitor destul de apropiat intrarea in "Faza" in timpul somnului va fi ceva obisnuit pentru majoritatea dintre noi  fiind ca o a doua viata constienta care se desfasoare in timpul somnului si care trece de limitarile fizice ale spatiului si timpului.
  In acest sens cercetatorul a facut si un film in care prezinta deliat cum se poate folosii "Faza" precum si multe cercetari cu voluntari care arata ca foarte multe fenomene fara explicatie gen : rapiri de extraterestri, NDE (near dead experiences) sau trairi religioase se datoreaza de fapt "Fazei" iar oamenii odata treziti au convingerea ca totul a fost cat se poate de real.Se stie deva ca mintea noastra nu face diferenta itre iluzie si realitate respectiv faptul ca facem o actiune constienta voita este tratata identic cu actiunea care se intampla intr-un film.Pentru creier nu exista nici o diferentiere, iar lobii si zonele active sant aceleasi ca si cum privitorul ar face actiunile din film chiar el in realitatea fizica. Au fost de altfel si studii in care s-a demonstrat ca voluntari care privesc la un film in care un sportiv se antreneaza prezinta o activitate cerebrala identuca cu sportivul din film , iar dupa ceva timp s-a constatat chiar dezvoltarea anumitor reflexe speficice sportului observat precum si a musculaturii.Una peste alta M.Raduga isi prezinta in film convingerea ca acest fenomen a fost voit lasat necercetat si chiar ferit de ochii maselor. Filmul se poate vedea aici cu traducere in romaneste facuta de Marian Matei   precum si o prezentare a filmului facuta tot de Marian Matei pe blogul sau antiiluzii.

Cercetatorul Michael Raduga in urma obsevatiilor si a experimentelor sale in acest domeniu a reusit sa gaseasca si sa imbunatateasca cea mai buna tehnica de a accesa "Faza" care da rezultate in primele trei zile de la practicare.Metoda de accesare a Fazei nu este prezentata in film , in schimb cercetatorul pune la dispozitie o carte in engleza cu toate detaliile necesare.Cartea se gasete pe saitul lui M.Raduga  sait care pune la dispozitie si o sectiune de forum in engleza in care "Fazerii" isi impartasesc ce au experimentat in starea de "Faza" dar sant si disponibile o serie de statistici referitoare la cercetarile facute e voluntari de catre Raduga.De asemenea Raduga face in continuare diverse experimente cu volutari (la care poate participa oricine este familiarizat cu aceasta tehnica ) incercand sa afle cat mai multe despre acest taram din constiinta umana ramas neexplorat.
O sa incep sa traduc din engleza parti din manualul pus la dispozitie de M.Raduga, in special particica in care prezinta exact tehnica de intrare in "Faza" si o sa le postez pe acest blog .Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu