miercuri, 24 aprilie 2013

Vina perpetueaza limitarea


Vina este ceea ce-ti va perpetua întotdeauna limitarea, iti va perpetua întotdeauna separarea, te opreste să-ti constientizezi  puterea și conexiuntea ta cu Creația Infinită. Caci trebuie sa recunoasteti  asta, fundamental vorbind, în timp ce multi dintre voi pentru o perioadă lungă de timp, au presupus că ura este opusul iubirii, vina este adevărat opusul iubirii. Ura poate fi diametral opusa ca  polaritate,  expresiei de dragoste, dar vina este adevăratul opus mecanic. Pentru ca dragostea este increderea totala in meritul de sine, demnitatea și creativitatea proprie, în timp ce vina este credința în faptul ca propria existenta nu merita, lipsa meritului de sine (self-worth) ce sufocă creativitatea. Ura implică ideea ca meriti ceva, in timp ce vina este  lipsa completa a sensului  de a merita( de a folosi cuiva - deservability n.tr.).
  De fapt, vina este negarea existenței voastre!

Prin urmare,credința ta  în lipsa  meritului de sine ( self-deservability ) iti permite să fi capabil de a crea un scenariu în care pastrezi inchise intr-un cufar toate lucrurile din viata ta care-ti apartin de fapt  prin nastere  - cum ar fi fericirea, extazul și creativitatea. Vina este pilula amară care va fost injectata în societatea voastră - de societatea dumneavoastră - să vă păstrați în starea lipsei de putere (self-empowerment - liber arbitru, putere de creatie). Pentru că atunci când credinta ta puternica este ca evenimentele nu  sunt conectate la Tot Ce Este, sau Dumnezeu sau Creația infinită, atunci când crezi cu adevărat ca trebuie să controlezi cu forța evenimentele în scopul de a obține ceva în viață, atunci iti continui  propia limitare, îiti continui prorpia vinovatie.

Acest scenariu a devenit un model in  societatea noastra. Când tu nu crezi că esti conectat, tu nu crezi că poți crea lucruri pe care le doresti in viata ta cu  usurinta si efort minim, iar lucrurile devin lipsite de sens pentru tine, dacă nu creează suferință  cand le obtii, "fără durere, nici un câștig" (zicala in engleza "No pain, no gain") dupa cum se spune.Când auzi o poveste care contine durere și conflict, luptă și ceartă, tu spui, "Oh! O poveste foarte realista!" Când intr-o poveste în care se spune, "Si au trait fericiti," spui, "O,da! Basme! Asta nu e viața reală."

Nu este absolut nimic în crearea universului, care sa arate ca povestea care conține un conflict este mai reala decât una care nu il contine. Este alegerea ta, tine de obiceiurile tale, să crezi că durerea este mai reala decât bucuria. Deci, așa cum am spus, acest lucru a devenit o norma de comportament in întreaga civilizație - că nu poți avea nimic în viața ta care-ti este util dacă nu ai suferit sau dacă nu l-ai câștigat (cu greu). Dar recunoaste că nu trebuie sa câștigi nimic, tu ai deja tot ceea ce ai nevoie.

traducere din BLUEPRINT FOR CHANGE - Bashar 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu