miercuri, 24 aprilie 2013

Capcana cuvintelor


Anxietatea este energia emotiei (bucuriei) dar filtrata printr-o credinta în ceva nedorit sau nepreferat.

Indoiala  nu este o lipsa de încredere. Este o incredere totala într-o realitate nedorita sau nepreferata. Nu ai nevoie de a "dezvolta" încredere, din moment ce  întotdeauna 100% ai totala încredere în ceva. Ai nevoie doar sa-ti concentrezi încrederea pe o realitate preferata, mai degraba decât una nepreferata (nedorita).

Emotia este energia care se produce atunci când cineva este în rezonanta cu propriul sau Sine Superior. Acesta este un "semnal" de la Sinele vostru Superior (care întotdeauna îi onoreaza liberul arbitru), pentru a va încuraja sa actioneti sau sa sva miscati într-o anumita directie. "Emotia" poate fi, prin urmare, folosita ca o "busola " ca sa va miste si sa actioneze în directia în care Sinele vostru Superior spera ca va veti misca - catre cea mai mare bucurie ta. Daca ti-ai urma mereu bucuria (incantarea) ai sfârsi prin a-ti îndeplini scopul vietii tale.

Esecul este renuntarea la intentia dumneavoastra. Atâta timp cât nu renunti la intentia ta, nu exista esec.

Frica, este reactia emotionala cauzata de o credinta într-o realitate, refuzata cu tarie(nepreferata). Puteti folosi frica pentru a va avantaja, prin:
# 1. Acceptarea completa si asumarea ei.
# 2. Sa te intrebi "Ce cred (ce credinta am?) care duce la aceasta teama?"
# 3. Odata ce ai descoperit  credinta, poti sa o înlocuiesti cu convingerea opusa, moment în care teama dispare repede.

 Iertarea nu este o "actiune". Aceasta este încetarea sau oprirea actiunii continue de a da vina(invinovatii, blama) continuu pe cineva pentru ceva. Din moment ce vina necesita energie, iar iertarea este oprirea acestei actiuni de a invinovati, este de fapt mai usor sa iertam, decât sa dam vina continuu pe altcineva. Deci, fii lenes! Iarta!

Speranta implica îndoiala. Acesta arata ca ai o credinta conform careia ar exista o posibilitate semnificativa de a nu obtine rezultatul dorit.

Integritatea este rezultatul automat de "detectare", prin care stii ca esti o parte a întregului univers. Având în vedere ca universul este holografic, fiecare parte contine tot.
Totul si toata lumea este într-adevar "tu"! Când cineva îsi da seama acest lucru, atunci în mod automat, ii trateaza pe ceilalti cu respect si consideratie ca ei însisi ar dori sa primeasca. Aceasta este "integritate".

Negativ Ceea ce separa, sau polarizeaza.(Spre deosebire de "pozitiv", care unifica si integreaza)

Pozitiv care care unifica si integreaza, si creeaza unitate.(Spre deosebire de "negativa", ceea ce creeaza separare)

Increderea este la fel ca "ceea ce crezi" (credinta).Ai întotdeauna  încrederea completa în ceva. Nu exista niciodata o lipsa de încredere.
Deci, singurul aspect relevant este: inspre ce iti indrepti acea incredere?

În consecinta, "îndoiala" nu este o lipsa de încredere, ci increderea totala  în ceva nedorit sau nepreferat.

Încercare inseamna ca  tineti usa din spate deschisa pentru esec. Cuvântul "a încerca" presupune credinta ca exista o posibilitate mare de a nu atinge obiectivul dvs..
"Încercarea de a face" ceva este total diferita de "a face" ceva.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu