miercuri, 24 aprilie 2013

Anthony de Mello - Constienta - Capcanele si sansele realitatii    " Un om a gasit un ou de vultur si l-a pus in cuibarul unei gaini din hambar. Dupa ce a fost clocit alaturi de puii de gaina, puiul de vultur s-a nascut si a crescut alaturi de ei. Toata viata vulturul a facut ceea ce au facut si pui hambar, El a zgariat pamantul pentru viermi si insecte. El a cloncanit, si-a intins aripile si a zburat cativa metri in aer. Anii au trecut si vulturul a ajuns foarte batran. Intr-o zi el a vazut o pasare magnifica deasupra sa, sus pe cerul senin. Plutea intr-o gratioasa maretie pe curentii puternici de aer, cu abia o bataie din aripile sale puternice, care pareau din aur. Vulturul batran crescut printre gaini privea in sus cu veneratie. “Cine e acela ?” a intrebat el. “Acela e vulturul, regele pasarilor”, a spus vecinul sau. “El apartine cerului. Noi apartinem pamantului, noi suntem gaini.
Asa ca vulturul a trait si a murit ca o gaina, pentru ca asta a crezut ca este."Anthony de Mello - Constienta - Capcanele si sansele realitatii

De observat cat de bine reiese puterea unei credinte inradacinate din aceasta mica poveste.Pe credintele personale se construieste mai departe tot sistemul de limitari personale bazat pe frica si vinovatie . Toate fricile sant o reactie la ceva in care tu crezi ca  fiind adevarat..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu